De app Cao Ziekenhuizen van de StAZ is vernieuwd en geactualiseerd. De app heeft een modernere uitstraling gekregen en is interactiever dan de vorige versie. Ook vanuit de veelgestelde vragen en de rekentools kunt u nu meteen doorklikken naar gerelateerde cao-artikelen.

Snel afspraken nakijken op ieder moment

De huidige cao Ziekenhuizen loopt van 1 januari 2017 tot 1 april 2019. Met de app kunt u de cao-afspraken op ieder moment raadplegen via smartphone of tablet. Bent u op zoek naar specifieke afspraken, bijvoorbeeld over ziekte of vakantiedagen, dan kunt u in de app zoeken op trefwoord. Daarmee krijgt u snel de cao-artikelen te zien die over dit onderwerp gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om te bladeren per hoofdstuk of artikel.

Rekentools

In de drie rekentools van de vernieuwde cao-app zijn nu ook de nieuwe salaristabellen verwerkt. Wilt u berekenen hoeveel feestdaguren u hebt per jaar? Dat kan via de cao-app, rekening houdend met het aantal uren per week dat u werkt en uw arbeidsuren op jaarbasis. Ook het Persoonlijk Levensfasebudget (PLB) en de Onregelmatigheidstoeslag (ORT) zijn eenvoudig te berekenen door enkele gegevens in te voeren. Deze berekeningen gelden voor de gemiddelde werknemer en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

FAQ, agenda en relevante links

Vanuit de rekentools en de meest gestelde vragen (FAQ) kunt u nu ook meteen doorklikken naar het bijbehorende cao-artikel. Verder bevat de app een vernieuwde agenda (waarin de feestdagen staan en voor de branche belangrijke data) en links. Dit zijn bijvoorbeeld links naar de arbocatalogus, informatie van de Rijksoverheid of informatie over het pensioen. De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.