Arbeidsomstandigheden

Gezond en veilig werken

Hoe kunnen medewerkers fit en gezond blijven werken tot aan het einde van hun loopbaan? Werkgevers en medewerkers hebben hierin beide een verantwoordelijkheid. De StAZ helpt om gezond en veilig werken binnen uw organisatie onder de aandacht te krijgen. Denk aan een app om medewerkers in de nachtdienst te helpen fit te blijven, handreikingen voor nieuwe manieren van roosteren of een stimuleringspremie om uw eigen project over gezond en veilig werken een kickstart te geven.

Dé plek met alle informatie over arbeidsrisico’s en oplossingen in de ziekenhuizen is de Arbocatalogus ‘Betermetarbo’. Het biedt richtlijnen en uitgebreide informatie over maatregelen voor arbeidsrisico’s zoals fysieke belasting, omgaan met gevaarlijke stoffen, werkdruk of de risico’s van ionische straling.

Geef een kickstart aan het bewustzijn over gezond en veilig werken

Subsidie

Heeft u goede ideeën om gezondheid en veiligheid op uw werk onder de aandacht te brengen? StAZ helpt goede plannen op weg met een stimuleringspremie. Hiermee geeft u een kickstart aan het vergroten van het bewustzijn over veilig en gezond werken in het ziekenhuis.

App Goedenacht voor vitale nachtdiensten

Instrument

Iedere zorgwerknemer streeft naar duurzame inzetbaarheid en het bieden van kwalitatief goede zorg. Nachtarbeid vormt echter een risico voor uw gezondheid. Vermoeidheid tijdens een nachtdienst kan namelijk tot veiligheids- en gezondheidsrisico’s leiden. De instrumenten van StAZ helpen u daarom gezond en fit te blijven tijdens een nachtdienst. Op onderzoek gebaseerde informatie en tips komen samen in de innovatieve app Goedenacht en de publicatie Goedenacht.

Geef een kickstart aan het bewustzijn over gezond en veilig werken

Subsidie

Naar gezonde werktijden dankzij innovatief roosteren

Instrument

Ziekteverzuim

Publicatie

Modelregeling melding misstanden

Publicatie

Flexpool met vaste banen van Groene Hart Ziekenhuis best bewezen idee van de ‘Ideeënjacht innovatief roosteren’

Praktijkvoorbeeld

Arbocatalogus Beter met Arbo

Instrument

App Goedenacht voor vitale nachtdiensten

Instrument