Arbeidsomstandigheden

Gezond en veilig werken

Hoe kunnen medewerkers fit en gezond blijven werken tot aan het einde van hun loopbaan? Werkgevers en medewerkers hebben hierin beide een verantwoordelijkheid. De StAZ helpt om gezond en veilig werken binnen uw organisatie onder de aandacht te krijgen. Denk aan een app om medewerkers in de nachtdienst te helpen fit te blijven, handreikingen voor nieuwe manieren van roosteren of een stimuleringspremie om uw eigen project over gezond en veilig werken een kickstart te geven.

Dé plek met alle informatie over arbeidsrisico’s en oplossingen in de ziekenhuizen is de Arbocatalogus ‘Betermetarbo’. Het biedt richtlijnen en uitgebreide informatie over maatregelen voor arbeidsrisico’s zoals fysieke belasting, omgaan met gevaarlijke stoffen, werkdruk of de risico’s van ionische straling.

Goedenachtapp voor vitale nachtdiensten

Instrument

Iedere zorgwerknemer streeft naar duurzame inzetbaarheid en het bieden van kwalitatief goede zorg. Nachtarbeid vormt echter een risico voor je gezondheid. Vermoeidheid tijdens een nachtdienst kan namelijk tot veiligheids- en gezondheidsrisico’s leiden. De instrumenten van de StAZ helpen je daarom gezond en fit te blijven tijdens een nachtdienst. Op onderzoek gebaseerde informatie en tips komen samen in de innovatieve Goedenachtapp.

Iphone 8

Vergroot jouw expertise in plannen en roosteren met de post-hbo-opleiding Plannen in de Zorg

Instrument

Routekaart Sturen op uren

Instrument

Roosterproblemen in ziekenhuizen oplossen met serious game

Instrument

Naar gezonde werktijden dankzij innovatief roosteren

Publicatie

Ziekteverzuim

Publicatie

Flexpool met vaste banen van Groene Hart Ziekenhuis best bewezen idee van de ‘Ideeënjacht innovatief roosteren’

Praktijkvoorbeeld

Arbocatalogus Beter met Arbo

Instrument

Goedenachtapp voor vitale nachtdiensten

Instrument
Iphone 8