De Goedenachtapp heeft meerdere video’s gemaakt met experts en ervaringsdeskundigen om veel gestelde vragen over werken in nachtdiensten te beantwoorden. In de video’s gaan diverse mensen in gesprek over vier thema’s binnen nachtwerk: slaap, voeding, chronotypering (biologische klok) en roosteren.

Voorbeelden van de vragen die veel gesteld worden zijn: ik vind nachtwerk heerlijk, waarom is het dan toch ongezond? Als ik uit de nachtdienst kom, kom ik moeilijk weer in mijn ritme, hoe pak ik dat het beste aan? Moet ik per se eten tijdens de nachtdienst, ook als ik helemaal geen trek heb? Heeft voorslapen voor een nachtdienst zin? En wat is het optimale rooster? Het antwoord op al deze vragen vind je in de video’s van de Goedenachtapp, ingedeeld op thema.

Video’s vol tips voor gezond werken in nachtdiensten

Wat is het beste rooster voor werken in nachtdiensten:

Werken in nachtdiensten en de biologische klok:

Rekening houden met slaap bij nachtdiensten:

Wat kunt u het beste eten tijdens een nachtdienst:

Wat is de Goedenachtapp?

De Goedenachtapp is een gratis app waarin mensen die in nachtdiensten werken tips en informatie vinden om zo goed mogelijk hun nachtdienst te doorlopen. De app is ontwikkeld door de StAZ (Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen) in samenwerking met SoFoKleS (het sociaal Fonds voor de Kennissector) en in samenwerking met een expertgroep van zorgprofessionals en deskundigen op het gebied van nachtarbeid, slaap en voeding.

De Goedenachtapp biedt persoonlijke adviezen en ook kun je jouw tijdslijn automatisch aanpassen op je slaapritme. Verder vind je tips om fit te blijven tijdens een nachtdienst, kun je jouw slaap-/waakritme berekenen, vind je recepten voor alle momenten in je nachtdienst en interessante artikelen over slaap. Daarnaast vind en deel je er ook waardevolle tips voor het draaien van nachtdiensten.

De Goedenachtapp is voor iedereen gratis te downloaden en gebruiken. Download de app in de Apple App Store of in Google Play:

Apple App Store
Google Play