Werk-privébalans

Een verstoorde werk-privébalans kan een bron van werkdruk zijn voor medewerkers van ziekenhuizen en revalidatiecentra. Dat blijkt uit een sectoranalyse en eerder onderzoek. Welke factoren zijn van invloed op de werk-privébalans van medewerkers? Welke rol speelt mantelzorg bij een verstoorde werk-privébalans? En wat zijn mogelijke oplossingen? Binnen dit thema gaan teams hierover in gesprek. Ook zorgen we voor kennisuitwisseling tussen verschillende organisaties.

Teamdialoog Werk-privébalans

In dit project gaan teams het gesprek aan over de rol die mantelzorg kan spelen in de werk-privébalans. Het project wordt uitgevoerd in tien ziekenhuizen/revalidatiecentra. Per organisatie gaan we met drie teams van maximaal 15 mensen een teamdialoog voeren gebaseerd op de wetenschappelijk bewezen methode InDialoog van IZZ. Medewerkers bespreken samen knelpunten en passende maatregelen. Dit levert teams het volgende op:

  • Meer inzicht in de problematiek rondom werk-privébalans
  • Het onderlinge begrip in het team neemt toe
  • De eigen regie van medewerkers wordt versterkt
  • Gerichte oplossingen op maat voor teamleden met mantelzorgtaken

Bij andere organisaties is de opbrengst van de teamdialoog veelbelovend: medewerkers voelen zich gezonder, er is een lager verzuim én de kwaliteit van zorg neemt toe!

Aanmelden of meer informatie

Wil jouw organisatie meedoen? Of heb je nog vragen? Neem contact op met projectleider Floris de Jong via f.dejong@caop.nl.

Mantelzorgloket

In dit project helpt de StAZ ziekenhuizen en revalidatiecentra om kennis met elkaar uit te wisselen over de combinatie van werk en mantelzorgtaken. Deze kennis kan in de eigen organisatie gedeeld worden via een mantelzorgloket, een kennis- en adviespunt voor medewerkers en leidinggevenden.

Meer weten over alle activiteiten?

Houd deze pagina in de gaten voor activiteiten die worden georganiseerd. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de StAZ.