Een sociaal veilige en inclusieve werkomgeving is essentieel om als professional met plezier naar je werk te gaan. Het verbetert de patiëntenzorg in een ziekenhuis en zorgt voor het behoud van waardevolle zorgprofessionals. Maar in de ziekenhuisomgeving staan professionals vaak onder druk; er wordt 24 uur per dag hard en lang gewerkt, ook ‘s nachts, in weekenden en tijdens feestdagen. Hoe kun je in zo’n hectische en veeleisende omgeving toch op een sociaal veilige en inclusieve werkomgeving blijven sturen? En welk gesprek voer je met je teamleden in onveilige of zelfs grensoverschrijdende situaties? Tijdens de training ‘Sociale veiligheid in teams’ ontvang je concrete handvatten en informatie om te werken aan een sociaal veilige werkomgeving voor jouw team. Op dit moment is het niet langer mogelijk om je aan te melden voor de training ‘Sociale veiligheid in teams’.
Training ‘Sociale veiligheid in teams’
Ben jij leidinggevende, teamleider, operationeel leidinggevende of (HR) manager, en wil je de sociale veiligheid binnen jouw team of afdeling versterken? Tijdens de training ‘Sociale veiligheid in teams’:
- Verhoog je jouw expertise en krijg je praktische handvatten om een constructieve en gelijkwaardige dialoog te voeren over een sociaal veilige en inclusieve werkomgeving binnen jouw team;
- Leer je lastige thema’s en dilemma’s te herkennen en bespreekbaar te maken;
- Maak je een eigen actieplan waarmee je de sociale veiligheid binnen jouw team of afdeling verder verbetert;
- Vergroot je je netwerk met andere leidinggevenden die werken aan sociale veiligheid en inclusie.
Hoe ziet de training eruit?
De training ‘Sociale veiligheid in teams’ bestaat uit zes bijeenkomsten: drie fysieke bijeenkomsten van een dagdeel en drie online bijeenkomsten van twee uur. Tijdens de training is er ruimte voor:
- Kennisuitwisseling en kennisoverdracht over sociale veiligheid, inclusie, herkennen en tegengaan van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag;
- Oefenen en leren door te doen. Denk aan rollenspel en oefenen van gespreksvaardigheden;
- Bespreken van casuïstiek die ingebracht wordt door de deelnemers, zodat we met en van elkaar kunnen leren;
- Maken van een eigen actieplan voor het verbeteren van de sociale veiligheid in eigen team of afdeling.
Meer informatie
Het is niet langer mogelijk om je aan te melden voor de training ‘Sociale veiligheid in teams’. Wil je graag meer informatie over het project sociale veiligheid? Neem dan contact op met projectleider Lise-Lotte Geutjes: mail naar L.Geutjes@caop.nl of bel 06-58076791.