Wist je dat je al mantelzorger bent wanneer je meer dan vier uur per week voor een ander zorgt? Veel ziekenhuismedewerkers zijn mantelzorger en combineren dit met hun drukke baan en privéleven. Het is niet altijd makkelijk om de juiste balans hierin te vinden, maar daar kan het Mantelzorgloket je bij helpen!

Mantelzorgloket

Het mantelzorgloket is beschikbaar voor alle medewerkers van de ziekenhuizen die deelnemen aan de pilot. Het is de allereerste hulplijn voor medewerkers die hulp nodig hebben bij het combineren van mantelzorg- en werktaken. Wanneer je je aanmeldt wordt je in deze pilot gekoppeld aan een coach van Fello, die een luisterend oor biedt, advies geeft en ondersteunt waar nodig. Samen met de coach ga je in gesprek om het probleem achter de hulpvraag te formuleren en ga je op zoek naar een oplossing. Coaches bieden hierbij concrete hulp, zoals het prioriteren van taken, ondersteuning bij het aanvragen van een WMO, het organiseren van thuiszorg, financiële regelingen, vervoer of zelfs toegang tot lotgenoten. Maar ze geven ook advies over de rechten en plichten van jou als medewerker richting je werkgever, bijvoorbeeld over de tijd die je krijgt voor het geven van mantelzorg.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over het Mantelzorgloket, of dit onder de aandacht brengen bij jouw organisatie? Neem contact op met projectleider Floris de Jong via f.dejong@caop.nl.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten?

Houd onze ‘Duurzame inzetbaarheid’-pagina in de gaten voor alle aankomende en nieuwe activeiten. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de StAZ.