Iedere organisatie binnen de branche ziekenhuizen is sinds 1 juli 2022 verplicht om aan de slag te gaan met generatiebeleid. Dat staat in de Cao Ziekenhuizen. Generatiebeleid moet ervoor zorgen dat medewerkers fit en gezond het einde van hun loopbaan bereiken. Om te helpen bij het opstellen van de Regeling Generatiebeleid heeft de StAZ in opdracht van de cao-partijen een rekentool voor werkgevers laten ontwikkelen en organiseert het webinars.

Om werkgever op weg te helpen met het opstellen van generatiebeleid, zijn in de Cao Ziekenhuizen drie varianten opgenomen die verschillen op het gebied van arbeidsduur, financiƫle tegemoetkomingen en sociale premies. Lees bijlage D van de Cao Ziekenhuizen voor meer informatie hierover.

Om te kunnen overzien wat de (financiƫle) gevolgen zijn van de keuzes op dit vlak kun je gebruikmaken van de rekentool Generatiebeleid.

Vraag de rekentool Generatiebeleid aan

Werkgevers die aan de slag willen gaan met de rekentool generatiebeleid kunnen contact opnemen via staz@caop.nl en de rekentool aanvragen.

Webinars Hoe gebruik je de rekentool Generatiebeleid?

Om werkgevers te helpen bij het gebruik van de rekentool en het opstellen van generatiebeleid, worden er webinars georganiseerd. FWG heeft de rekentool Generatiebeleid ontwikkeld en licht tijdens de webinars toe hoe je de rekentool toepast en hoe je de resultaten interpreteert. De webinars vinden plaats op 30 augustus en 13 september van 14.00 tot 15.00 uur. Meld je aan voor de webinars