Na de digitale serious game Roosteren is vanaf 9 december ook het gloednieuwe Roostergame bordspel verkrijgbaar. Dit bordspel is zowel met als zonder de digitale versie te spelen. De Roostergame zorgt op een leuke manier voor kwaliteitsverbetering van het roosterproces en het rooster zelf.

Net zoals in de digitale game wordt bij het nieuwe bordspel het roosterproces vergeleken met een boottocht over een wilde rivier. Spelers gaan tijdens het bordspel met elkaar in gesprek over dilemma’s en consequenties van keuzes bij de invulling van het rooster. Het doel van de Roostergame is om het gesprek op gang te brengen over het roosterproces en daarbij inzicht te krijgen in de, soms onbedoelde, effecten die roosterwijzigingen veroorzaken. Denk aan fysieke klachten en sociale belasting bij ziekenhuismedewerkers. Daarmee heeft het roosterproces ook direct invloed op de organisatie.

Roostergame draagt bij aan duurzame inzetbaarheid

De Roostergame is onderdeel van het innovatief-roosteren-traject van de StAZ. Naast de ziekenhuizen is het bordspel ook verkrijgbaar voor umc’s (via SoFoKleS). Inmiddels hebben al meer dan 25 afdelingen de serious game Roosteren en het bordspel uitgevoerd. Daarin ontdekten de planners, teamleiders en teamleden hoe een roosterproces werkt en gestabiliseerd kan worden, maar ook dat het spel tot nieuwe beleidsinitiatieven en actiepunten leidt.

Bestel het Roostergame bordspel

Het Roostergame bordspel is kosteloos te bestellen door een email te sturen naar staz@caop.nl.