Personeelsplanners, roosterverbeteraars en collega’s in de ziekenhuizen opgelet! In april starten we de tweede trainingsserie van de post-hbo-opleiding Plannen in de zorg, waar jij leert zo gezond en efficiënt mogelijk de zorgvraag en voorkeuren van patiënten te verbinden met de beschikbare personeelsinzet. Voor medewerkers in de zorg die duurzaam inzetbaar en gezond willen blijven. Mis het niet, want er is een beperkt aantal plaatsen!

De training Plannen in de Zorg vindt plaats van april t/m december 2024 aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Het bestaat uit dertien losse trainingsdagen, gevuld met interactieve workshops en (gast)colleges van masters op hun vakgebied. Deze workshops zijn samengesteld door de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) en SoFoKles, in samenwerking met specialisten uit het vakgebied, wetenschappers en ervaren planners werkzaam bij de algemene ziekenhuizen en de HAN.

Werken aan je ontwikkeling

De focus binnen de training ligt op strategische, tactische en operationele planning. Je leert op een afdelings- en organisatie overstijgende manier te kijken naar de context en inhoud van capaciteits- en planningsvraagstukken. Naast aandacht voor inhoudelijke vakkennis, wordt er binnen de workshops ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van vaardigheden en “soft skills”, zoals stakeholder management of conflicthantering, die nodig zijn voor de functie van planner in de zorg. Daarnaast ga je aan de slag met een praktijkopdracht binnen je eigen organisatie.

Tijdens de opleiding word je als planner onderdeel van een community, waarin je samen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en leert hoe je die kan inzetten om het planproces te verbeteren.

Aanmelden? Wacht niet te lang!

Inmiddels hebben een aantal mensen zich al aangemeld voor de training, maar er is slechts plek voor 18 planners van de aangesloten ziekenhuizen van de StAZ in totaal. Deelname is dit jaar nog gesubsidieerd; een unieke kans voor jouw persoonlijke ontwikkeling dus! Je vindt meer informatie over alle details en de voorwaarden op de website van de HAN.

Heb jij ook interesse? Meld je dan nu aan op de website van de HAN! De aanmeldperiode loopt tot 25 maart 2024.

AANMELDEN