Nadat het verzuimpercentage in de branche ziekenhuizen in het tweede kwartaal van 2023 al was gedaald ten opzichte van een jaar geleden, is het ook gedaald in het derde kwartaal. Dat blijkt uit recente cijfers van onderzoeksbureau Vernet. Het onderzoek laat ook zien dat de meldingsfrequentie en het verzuimpercentage in bijna alle duurklassen is gedaald.

In deze grafiek is te zien dat het verzuimpercentage met 0,69 procentpunt is gedaald ten opzicht van hetzelfde moment vorig jaar.

Ziekteverzuim per duurklasse

De daling van het ziekteverzuim is duidelijk zichtbaar in de meeste duurklassen. Alleen in de duurklasse 366 t/m 730 dagen is nog een stijging te zien.

Verzuimpercentage en meldingsfrequentie per leeftijdscategorie

In alle leeftijdscategorie├źn is zowel het verzuimpercentage als de meldingsfrequentie gedaald. Dat is verbeterd ten opzichte van het vorige kwartaal, toen alleen in de leeftijdsklasse 56 jaar en ouden nog een stijging te zien was ten opzichte van een jaar eerder.

In deze grafiek en tabel is de meldingsfrequentie en het verzuimpercentage te zien in de verschillende leeftijdsklassen. In alle groepen is zowel de meldingsfrequentie als het verzuimpercentage gedaald.

Meer weten?

Het onderzoeksbureau Vernet brengt ieder kwartaal een rapport uit over het ziekteverzuim in de branche ziekenhuizen. Download de factsheet en de Branchemonitor.