Benieuwd hoe vraag en aanbod van ziekenhuispersoneel zich de komende tien jaar ontwikkelen in jouw regio? Je komt erachter met het nieuwe Prognosemodel Zorg en Welzijn. Het prognosemodel is een online tool waarmee landelijke en regionale partijen meer inzicht krijgen in de ontwikkeling van de arbeidsmarkt van zorg en welzijn tot 2030, inclusief arbeidsmarkttekorten. Via een zogeheten scenario-editor kun je zelf scenario’s bouwen en doorrekenen. Zo wordt de impact van beleidskeuzes zichtbaar. De scenario-editor is eind januari 2021 beschikbaar.

Coronascenario

Op de dashboards van het prognosemodel zijn prognoses te vinden per regio en/of per branche. De dashboards zijn voor iedereen toegankelijk. Met de online tool kun je zelf analyses en presentaties maken. In het prognosemodel van dit jaar zijn ook coronascenario’s doorgerekend: een basisscenario en een tweedegolfscenario.

On-demand webinarserie

Wil je weten wat het prognosemodel precies is en wat je er allemaal mee kunt? Kijk de webinarserie ‘Aan de slag met het prognosemodel arbeidsmarkt zorg en welzijn’ on-demand terug! Na het volgen van de webinars weet je precies hoe het model werkt en kun je er zelf mee aan de slag. Lees meer over de webinarserie of kijk on-demand terug.