De HerstelWijzer van Isala wordt verbeterd. Dit digitale instrument, waarmee ziekenhuismedewerkers beter leren herstellen na een werkdag, wordt doorontwikkeld met een stimuleringspremie ‘gezond en veilig werken’ van de StAZ.

Met de HerstelWijzer leren medewerkers strategieën in te zetten waarmee ze beter om kunnen gaan met vermoeidheid na een werkdag. Met praktische informatie en oefeningen geeft de online tool inzicht in de verschillende manieren van herstellen. Veel zorgmedewerkers blijken moeite te hebben met ontspannen na een werkdag. Uit onderzoek van Isala blijkt dat de HerstelWijzer medewerkers hier bij helpt, waardoor zij duurzamer inzetbaar zijn.

Verbeteringen

Met de stimuleringspremie van 5.000 euro maakt Isala de HerstelWijzer gebruiksvriendelijk en aantrekkelijker. Het ziekenhuis heeft het instrument eerder zelf ontwikkeld en heeft hier inmiddels een aantal maanden ervaring mee opgedaan. Op basis hiervan wil het ziekenhuis het instrument verbeteren en het beter onder de aandacht brengen van medewerkers in de organisatie met ondersteunend promotiemateriaal.

Isala is van plan om de vernieuwde HerstelWijzer te delen met andere instellingen. De StAZ zal Isala hier bij helpen.

De StAZ berichtte eerder al over de HerstelWijzer van Isala.

Lees: Isala helpt personeel met herstellen na een werkdag (april 2016)

Of: Online herstellen van een werkdag met de HerstelWijzer (januari 2017)

Stimuleringspremie

Met de stimuleringspremie van de StAZ worden goede plannen op weg geholpen met een bedrag van maximaal 5.000 euro. Hebt u ideeën om gezondheid en veiligheid op uw werk onder de aandacht te brengen? Vraag dan ook een stimuleringspremie aan.

Lees meer over de stimuleringspremie gezond en veilig werken.