Serious game Roosteren

StAZ en &Ranj ontwikkelen samen de serious game Roosteren. Deze game biedt op een leuke manier medewerkers de mogelijkheid om samen met het team te ontdekken hoe het roosterproces kan worden verbeterd.

De game biedt een spelomgeving binnen een besloten platform. Daarin wordt zichtbaar hoe afwegingen en beslissingen in het roosterproces uitpakken in de praktijk. De roostergame biedt hiermee een spiegel van het echte leven. Het spelen van de roostergame is niet het einddoel. De echte winst van de game is een verbeterd inzicht in de, soms onbedoelde, effecten van roosterproces.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk onderstaande vlogs voor een kijkje achter de schermen en maak alvast kennis met de game.

Deel 1. Het roosterproces


Deel 2. Gedragsverandering


Deel 3: Van idee naar uitgewerkt spel


Deel 4: Een gefaseerde en gecontroleerde uitrol


De Roosterboog

Aanvullend op de game gaan teams aan de slag met een verandermodel, gebaseerd op de Roosterboog. Deze boog helpt om te zoeken naar de antwoorden op de roostervraagstukken en beschrijft de risico’s in het roosterproces. Met behulp van de game en het verandermodel kan een team de dialoog over deze onderwerpen aangaan in een regulier overleg. Met als uiteindelijke resultaat dat de kwaliteit, gezondheidsaspecten en stabiliteit van de roosters toeneemt. Het verandermodel helpt teams te ontdekken wat er speelt, waarmee de teamleden aan de slag willen, welke vraag uitgangspunt is voor het spelen van de game en hoe zij na het spelen van de game met elkaar verbeteringen voor rooster(proces) kunnen uitwerken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en de lancering van de game? Schrijf je in voor de StAZ nieuwsbrief of houd de website van de StAZ in de gaten.

Contact

Wilt u meer informatie?
Neem contact met
Niels Mooij
n.mooij@caop.nl
of 06-23689643