Ben je voltijd planner in een ziekenhuis en wil je je verdiepen in het vakgebied van plannen en roosteren? Dan is de post-hbo-opleiding Plannen in de zorg iets voor jou. In deze opleiding leer je in korte tijd hoe je zo gezond en efficiënt mogelijk de zorgvraag en voorkeuren van patiënten of cliënten kan verbinden met de beschikbare personeelsinzet. De opleiding is samengesteld door de StAZ en ervaren planners uit de algemene ziekenhuizen, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Wil je de opleiding volgen, meld je dan uiterlijk aan op vrijdag 14 april.

De opleiding Plannen in de zorg bestaat uit dertien losse dagen met (gast)colleges en workshops in de periode april tot en met december 2023. De focus ligt op strategische, tactische en operationele planning. Je leert op een afdelings- en organisatieoverstijgende manier te kijken naar de context en inhoud van capaciteits- en planningsvraagstukken. Naast aandacht voor inhoudelijke vakkennis besteden we binnen deze opleiding ook expliciet aandacht aan de ontwikkeling van vaardigheden en soft skills die nodig zijn voor de functie van planner in de zorg.

Praktijkgerichte opleiding

Binnen de opleiding ligt een sterke nadruk op de praktijk binnen het ziekenhuis. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met een praktijkopdracht binnen je eigen organisatie. Daarnaast krijg je begeleiding om de werksituatie op je werkplek te verbeteren. Er worden verschillende masterclasses gegeven waarbij specialisten uit de praktijk hun kennis komen delen met jou.

Praktische informatie

Duur: 6 maanden
Aantal lesdagen: 13 (1 lesdag per 14 dagen)
Tijdstip: vrijdag van 9:00-16:30 uur
Eerste studiedag: 21 april 2023
Studiebelasting gemiddeld: 8 uur per week
Kosten: € 1000,-.  (Dit bedrag wordt terugbetaald na succesvolle afronding van de opleiding. Het is dan wel een vereiste dat je alle lesdagen aanwezig bent.)
Locatie: Hogeschool Nijmegen Arnhem (geen mogelijkheid om de lesdagen digitaal bij te wonen)

Voor meerinformatie over de opleiding kun je terecht op de opleidingspagina van de HAN.

Aanmelden

Wil je de opleiding volgen? Je kunt je aanmelden tot 14 april 2023 via onderstaande knop.

Meld je aan